SPV odmenil medailovú zbierku z Ria, Vadovičová: "Každá je cenná"

NETKY.SK • 23 September 2016, 14:26 • 2 min
SPV odmenil medailovú zbierku z Ria, Vadovičová: "Každá je cenná"

BRATISLAVA - Slovenský paralympijský výbor (SPV) ocenil v piatok na oficiálnom privítaní 29-člennú výpravu, ktorá reprezentovala na XV. paralympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Slovenskí reprezentanti doniesli z deviatich športových odvetví spolu 11 medailí - päť zlatých, tri strieborné a tri bronzové, čím takmer zdvojnásobili počet cenných kovov oproti predchádzajúcej paralympiáde z Londýna.

 

Najúspešnejšou reprezentantkou bola strelkyňa Veronika Vadovičová, jediná so štatútom profesionálky v celej výprave. "Pre mňa sa podmienky trošku zlepšili, možno pomohli aj predchádzajúce medaily, tieto štyri roky som mala veľmi dobrú podporu, či už zo strany SPV alebo zo Športového centra polície. Vymenila som trénera, techniku, taktiku, celkom sa to zúročilo," povedala pre TASR Vadovičová.

 

Slovenka doniesla tri cenné kovy, zlato v disciplíne R2 vzduchová puška 40 rán v stoji, rovnaký kov získala aj vo vzduchovej puške 60 rán na 10 metrov mix a striebro si odniesla z malokalibrovky R8 3x20 rán. Pre Vadovičovú majú všetky tri kovy rovnakú hodnotu: "Za všetkými troma je rovnako vykonaná práca. Každá jedna je cenná."

 

S rovnakou medailovou zbierkou sa vrátil aj cyklista Jozef Metelka. "Myslím si, že vyšla podľa očakávania a plány sme predstihli jednou zlatou medailou. S trénerom sme dúfali, že by sa nejaká medaila mohla podariť v časovke. Zo začiatku som išiel úplne na maximum, podarilo sa to udržať až do konca. Bola to famózna paralympiáda, nemám sa na čo sťažovať," zhodnotil svoje účinkovanie Metelka.

 

Tridsaťročný cyklista zaujal v Riu tým, že získal zlato a striebro na dráhe (1 km s pevným štartom a 4 km stíhacie preteky) a na ceste bol najrýchlejší v časovke. "Ťažko povedať, ktorá má väčšiu hodnotu. Všetky tri sú pre mňa veľkým potešením. Najviac som si užil 4 km finále na dráhe, kde som dokázal dostihnúť svojho súpera," povedal o svojej medailovej zbierke Metelka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona