Sputnikom V sa budú očkovať aj osoby staršie ako 60 rokov

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 06:02 • 2 min
Sputnikom V sa budú očkovať aj osoby staršie ako 60 rokov

BRATISLAVA – Ľudia starší ako 60 rokov sa budú môcť zaočkovať vakcínou Sputnik V.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. „Ruská strana doložila potrebné dokumenty, a tak záujemcovia o vakcínu starší ako 60 rokov sa budú môcť v priebehu najbližších dní už hlásiť do Čakárne prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk,“ uviedla Eliášová.

 

Ruskou vakcínou sa na Slovensku očkuje od pondelka (7. júna) v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Počas týždňa sa zapoja aj vakcinačné centrá v ostatných krajoch. Aktuálne sa na zoznam záujemcov o Sputnik V môžu do čakárne registrovať iba osoby od 18 do 60 rokov

 

Počas včerajšej tlačovej besedy poslanec Národnej rady Erik Tomáš (Hlas-SD) vyzval rezort zdravotníctva, aby umožnil očkovanie ruskou vakcínou aj osobám starším ako 60 rokov, keďže je to práve táto skupina ľudí, ktorí majú o Sputnik V najväčší záujem. Tento krok podporila aj najsilnejšia opozičná strana Smer-SD. 

 

Tomáš pripomenul, že v Rusku vakcínou očkujú staršie osoby už od septembra minulého roka, preto nevidí dôvod, aby sa tak nestalo aj na Slovensku. 

 

Prečítajte si tiež: Dnes budú Sputnikom V zaočkovaní prví Slováci!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona