Spustili portál o klinickom skúšaní a inováciách v liečbe

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 15:16 • 2 min
Spustili portál o klinickom skúšaní a inováciách v liečbe

BRATISLAVA - Asociácia inovatívneho farmaceutického priemyslu (AIFP) spustila nový webový portál inovacie.aifp.sk, ktorého cieľom je informovať verejnosť o klinickom skúšaní a inováciách v liečbe.

slovakia

left justify in out

"Zmysel každej investície sa najlepšie ukazuje na tom, aké prináša výsledky. Preto o inováciách hovoríme cez konkrétne oblasti a ochorenia, kde je posun za ostatné desaťročia vidieť na tom, aké šance a možnosti mali pacienti. Klinické skúšania sú neoddeliteľnou súčasťou toho, ako vzniká nový bezpečný liek. Preto na webe inovacie.aifp.sk pacienti nájdu praktickú príručku 'Klinické skúšanie - všetko, čo by mal pacient vedieť'," uviedla Katarína Slezáková, výkonná riaditeľka AIFP.

 

Podľa prieskumu z roku 2012 bolo na Slovensku do rôznych skúšaní zapojených viac ako 900 pacientov na milión obyvateľov, čo predstavovalo šieste miesto medzi krajinami Európy. Vďaka klinickému skúšaniu má pacient istotu, že sa k nemu dostanú iba preverené lieky. To pomáha aj napredovaniu medicíny, ktorá musí byť založená na moderných poznatkoch vedy. "Klinické skúšania sú dôležité pre pacientov aj lekárov. Všetci chceme liečiť chorých moderne, s tým najlepším, čo medicína a veda ponúka. Úlohou lekára pri klinických skúšaniach je vhodnému pacientovi vysvetliť význam klinického skúšania a hľadieť počas priebehu skúšania na jeho záujem," dodal Adriana Ilavská, diabetologička s dlhoročnou praxou v klinickom skúšaní. 

 

Asociácia inovatívneho farmaceutického priemyslu vznikla v novembri 2013. Reprezentuje 26 inovatívnych farmaceutických spoločností pôsobiacich na Slovensku, ktorých prioritami sú pomoc pacientom a zvyšovanie kvality zdravotnej starostlivosti, podpora inovácií a dôraz na dodržiavanie etických štandardov a bezpečnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies