Spustenie nočnej prevádzky londýnskeho metra sa odkladá na neurčito

NETKY.SK • 27 August 2015, 18:00 • 2 min
Spustenie nočnej prevádzky londýnskeho metra sa odkladá na neurčito

LONDÝN – Spustenie nočnej prevádzky londýnskeho metra sa odkladá. Pôvodný plán počítal so spustením tejto služby 12.septembra 2015, avšak nový termín nie je známy.

slovakia

left justify in out

Prekážkou spustenia nočnej prevádzky metra sú pretrvávajúce štrajky odborových organizácií, ktoré požadujú pre zamestnancov lepšie pracovné aj platové podmienky.

Výkonný riaditeľ London Underground Nick Brown povedal, že spoločnosť bola blízko k dosiahnutiu dohody o mzde a pracovných podmienkach. "V posledných dňoch sa nám podarilo s odbormi dosiahnuť istý pokrok a pozastaviť štrajk. Veríme, že sme blízko k zmluve, ktorá zabezpečí rovnováhu pracovného a osobného života našich zamestnancov a bude cenovo dostupná, udržateľná a spravodlivá. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli odložiť spustenie nočnej prevádzky metra, aby sme mali dostatok času dotiahnuť tieto rozhovory do konca. Naším cieľom je dosiahnuť dohodu, ktorá ukončí tento spor a zabezpečí obyvateľom Londýna nočné metro ešte počas jesene."

 

Zamestnanci metra ohlásili na tento týždeň dva dvojdňové štrajky, ktoré boli podľa odborovej organizácie Unite na poslednú chvíľu odvolané na znak dobrej vôle. Počas tohto leta sa uskutočnilo už niekoľko štrajkov zamestnancov metra, ktoré ochromili celý Londýn.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies