Spurs čaká súboj s RB Lipsko, Atalanta odohrá domáci zápas na San Sire

NETKY.SK • 18 Február 2020, 15:45 • 2 min
Spurs čaká súboj s RB Lipsko, Atalanta odohrá domáci zápas na San Sire

BRATISLAVA - Do vyraďovacej fázy Ligy majstrov 2019/2020 nastúpi aj minulosezónny finalista Tottenham Hotspur. Ten v zajtrajšom úvodnom osemfinálovom dueli privíta v domácom prostredí RB Lipsko. V druhom súbežne hranom dueli od 21.00 h SEČ na milánskom San Sire nastúpi Atalanta Bergamo proti FC Valencia. Odvetné stretnutia v týchto konfrontáciách sa uskutočnia v utorok 10. marca.

slovakia

left justify in out

Minuloročný finalista

"Spurs" budú chcieť proti Lipsku nadviazať na vlaňajšiu vydarenú púť európskym pohárom číslo jeden, ktorá vyústila finálovou účasťou v španielskom Madride. Aj v uplynulom ročníku čelil Tottenham v osemfinále protivníkovi z nemeckej I. bundesligy - Borussii Dortmund, ktorú vyprevadil zo súťaže po víťazstvách 3:0 doma a 1:0 vonku. Pre "býkov" z Lipska to bude premiérová osemfinálová účasť v histórii klubu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tottenham Hotspur (@spursofficial),


Hviezda RB Lipsko
"Veľmi sa tešíme. Nemáme čo stratiť a do zápasu v Londýne pôjdeme s radosťou. Pre takéto dôležité stretnutia je to správny prístup. Tottenham poriadne nevie, kto je RB Lipsko, ale dúfam, že po tomto osemfinále to už bude vedieť," povedal na klubovom webe útočník Lipska Timo Werner.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Timo Werner (@timowerner),


Talianske prekvapenie
Prvýkrát sa v šestnástke najlepších tímov ocitla aj Atalanta Bergamo. Tento taliansky tím postúpil zo základnej skupiny napriek tomu, že v úvodných troch vystúpeniach nezískal ani bod. Napodobnil počin anglického Newcastlu United z ročníka 2002/2003. 

 

 

Silná fanúšikovská základňa
Tréner Atalanty Gian Piero Gasperini verí, že jeho mužstvo s podporou z tribún milánskeho San Sira bude proti Valencii úspešné. "Takéto prepojenie s priaznivcami, aké existuje u nás, je v Taliansku zriedkavé. Dúfajme, že nám pomôžu aj v stredu s Valenciou, keď prakticky ľudia z celého Bergama odcestujú do Milána na zápas LM," povedal 62-ročný kouč pri mikrofóne televíznej stanice DAZN. 

 

 

Španieli ako prví v nabitej skupine
Valencia je v osemfinále LM prvýkrát od edície 2012/2013. Vtedy stroskotala na parížskom St. Germain (1:2 doma, 1:1 vonku). "Liga majstrov je najťažšia súťaž v Európe, v ktorej chce hrať každý futbalista. Je v nej iná konkurencia ako v španielskej La Lige, ale máme šancu na postup a vydáme zo seba všetko, aby sme zvíťazili," povedal pre klubový web portugalský útočník Valencie Goncalo Guedes. Valencia dokázala postúpiť v nabitej skupine s Chelsea a Ajaxom z prvého miesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona