Šprintérsky záver Vuelty vyhral Drucker, lídrom je stále Quintana

NETKY.SK • 5 September 2016, 17:47 • 2 min
Šprintérsky záver Vuelty vyhral Drucker, lídrom je stále Quintana

PENÍSCOLA - Luxemburčan Jean-Pierre Drucker vo farbách BMC Racing zvíťazil v 16. etape cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá vrcholila v meste Peníscola pri pobreží Stredozemného mora.

slovakia

left justify in out

V očakávanom šprintérskom závere 156,4 km dlhej etapy to dlho vyzeralo na triumf Taliana Danielleho Bennatiho z tímu Tinkoff, ale ten napokon 200 m pred cieľom svoj sóloúnik vzdal a prehnali sa okolo neho najlepší šprintéri jednotlivých družstiev.

 

Druhý skončil Nemec Rüdiger Selig (Bora-Argon 18) a ako tretí finišoval ďalší nemecký cyklista Nikias Arndt (Giant-Alpecin) pred jedným z favoritov, Belgičanom Giannim Meersmanom z Etixxu-QuickStep.


S odstupom dvoch sekúnd na 19. priečke prišiel do cieľa líder celkovej klasifikácie Kolumbijčan Nairo Quintana, ako sedemnásteho klasifikovali jeho britského prenasledovateľa Christophera Frooma. Quintana si pred Froomom udržal bezpečný náskok 3:37 min.

 

"V posledných dňoch som si v kopcoch veľa vytrpel, ale veril som, že príde etapa, ktorú zvládnem v rýchlej koncovke. Vyhrať ju na Grand Tour je skvelé. Záver s veľkým množstvom kruhových objazdov bol hektický, ale zvládol som to," uviedol víťazný Drucker v prvej reakcii pre TVE.

Výsledky:

16. etapa (Alcaniz - Peníscola 156,4 km): 1. Jean-Pierre Drucker (Lux.) BMC Racing 3:21:18 h, 2. Rüdiger Selig, Bora-Argon18, 3. Nikias Arndt (obaja Nem.) Giant - Alpecin, 4. Gianni Meersman (Belg.) Etixx - Quick Step, 5. Lorrenzo Manzin (Fr.) FDJ, 6. Jonas van Genechten (Belg.) IAM Cycling - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 16. etape: 1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 64:57:27 h, 2. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +3:37 min, 3. Esteban Chaves (Kol.) Orica-BikeExchange +3:57, 4. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff +4:02, 5. Simon Yates (V. Brit.) Orica-BikeExchange +5:07, 6. Samuel Sánchez (Šp.) BMC Racing Team +6:12



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies