Šprintérskeho rekordéra Volka čakajú posledné dve súťaže v sezóne

NETKY.SK • 5 September 2017, 11:49 • 2 min
Šprintérskeho rekordéra Volka čakajú posledné dve súťaže v sezóne

BRATISLAVA - Päťdesiatdeväť štartov! Toľko absolvoval šprintér Ján Volko dovedna v halovej aj letnej atletickej sezóne. Ešte však neskončil, v pláne má minimálne dva.

slovakia

left justify in out

Jubilejný šesťdesiaty štart čaká na Jána Volka už v stredu 6. septembra o 16.30 h na 2. ročníku mítingu JBL Jump Fest v centre Košíc na Alžbetinej ulici pri Dóme sv. Alžbety. Beh na netradičných 50 yardov (45,72 m) absolvuje dvakrát a jeho súpermi budú český rekordér Jan Veleba (10,23) a jeho krajan Zdeňek Stromšík s osobným rekordom 10,29. Šprintovať sa bude na špeciálne skonštruovanej rovinke so superrýchlym povrchom značky Mondo. Víťazom bude šprintér s najlepším súčtom časov z oboch behov.

Súťaž šprintérov je v rámci projektu Street Athletics ("atletika na ulici") JBL Jump Fest novinka, okrem toho sa bude súťažiť v diaľke a trojskoku. Okrem sestier Dany a a Jany Velďákových sa predstaví napríklad aj Ignisious Gaisah, ktorý vo farbách Ghany a neskôr Holandska získal v diaľke tituly halového majstra sveta (2006), vicemajstra sveta (2013), majstra Afriky (2006), majstra Commonwealthu (2006) a minuloročného vicemajstra Európy. Jeho osobný rekord je úctyhodných 843 cm.

Talentovaný 20-ročný Volko ukončí náročnú sezónu, v ktorej získal až štyri cenné kovy (striebro na 60 m na halových ME, zlato na 200 m a striebro na 100 m na ME do 23 rokov v Bydgoszczi a bronz na 200 m na Svetovej univerziáde v Tchaj-peji), v sobotu vo finále slovenskej atletickej ligy v Dubnici nad Váhom. V drese AC Stavbár Nitra, za ktorý hosťuje, pobeží naisto stovku. Druhá disciplína zatiaľ nie je istá.

"Zákruty v Dubnici sú veľmi ostré, nie vhodné pre dvojstovku. Preto sme zvažovali možnosť bežať test na 400 metrov, čo by nám mnohé napovedalo, ako sa uberať v príprave na novú sezónu. Uvidíme, ako sa napokon rozhodneme. Budeme o tom ešte debatovať, nejdeme nič šponovať. Všetko závisí od toho, ako sa bude Janko cítiť," zdôraznila Volkova trénerka Naďa Bendová.

Po ligovom finále čaká Jána Volka podľawww.atletikasvk.sk vytúžený oddych - štyri týždne bez atletiky. Využije ich na plnenie si školských i spoločenských povinností. Člen Národného športového centra je totiž ambasádor Európskeho týždňa športu 2017.

"S tréningom začneme na začiatku októbra zrejme náročnou tatranskou hrebeňovkou v prvý októbrový víkend. V pláne máme aj sústredenie v juhoafrickom Potchefstroome, kam by sme mali odletieť na štyri týždne 14. novembra. Bude základ pre prípravu na halovú sezónu, v ktorej, našťastie, nemusíme naháňať limit na halové MS, keďže čas 6,63 splnil už v tomto roku," dodala Naďa Bendová, ktorá slovenského šprintérskeho rekordéra pripravuje spoločne s kondičným koučom Róbertom Kresťankom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona