Šprintérky a chodci túžia na ME vyrovnať osobné rekordy

NETKY.SK • 11 August 2014, 13:39 • 2 min
Šprintérky a chodci túžia na ME vyrovnať osobné rekordy

BRATISLAVA - Predseda Slovenského atletického zväzu (SAZ) Peter Korčok vyprevádzal rekordnú 28-člennú výpravu Slovákov na 22. majstrovstvá Európy v Zürichu (12. - 17. augusta) so želaním, aby všetci na slávnom štadióne Letzigrunde zabojovali o čo najlepšie umiestnenie, respektíve, aby v dejisku tohto kontinentálneho šampionátu v konkurencii takmer 1500 pretekárov z 50 krajín zopakovali výkony, ktorými sa na ME nominovali.

slovakia

left justify in out

Práve želanie predsedu SAZ bolo podnetom, aby agentúra SITA oslovila niektorých slovenských reprezentantov s otázkou o ich ambíciách na ME 2014. 

 

Alexandra Bezeková (100 m, premiérový štart na ME): "Na majstrovstvá Európy do Zürichu idem s ambíciou priblížiť sa k osobnému rekordu. Pre nás s Lenkou Kršákovou je to veľká skúsenosť, že sme sa tam vôbec dostali. Keď sa priblížim k osobnému rekordu, vďaka ktorému som sa dostala do Zürichu, budem spokojná. Ak ho ešte zlepším, tak to bude niečo navyše." 

 

Lenka Kršáková (100 m, 200 m, premiérový štart na ME): "Do Zürichu idem s ambíciou zlepšiť si osobný rekord a dopadnúť čo najlepšie. Myslím si, že to je v mojom prípade reálna predstava. Spokojná budem, keď zabehnem to, na čo mám natrénované. To by som mohla splniť." 

 

Lucia Klocová (1500 m, štvrtý štart na ME): "Samozrejme, že cestujem s najvyššími ambíciami. Uvidím, ako sa mi bude dať bojovať so súperkami. Teraz nejde ani tak o čas, skôr je v hre postup ďalej. Budem sa usilovať bežať tak, aby som sa dostala čo najďalej. Uvidím, ako to dopadne. Veľa bude závisieť aj od toho, koho dostanem do rozbehu. Moja forma nie je taká ideálna, ako som bola zvyknutá v ostatných 15 rokoch. Uvedomujem si, že moja príprava nebola stopercentná. Tento rok sa to ešte nedalo. Určite sa však budem snažiť postúpiť čo najďalej a zabehnúť čo najlepší čas. Budem bojovať a pokúsim sa vydať na trati všetko, čo bude v mojich silách." 

 

Anton Kučmín (chôdza na 20 km, druhý štart na ME): "Moje ambície sú minimálne také, s akými som cestoval na minulý šampionát. Rád by som minimálne zopakoval výsledok z predchádzajúcich ME, kde som bol sedemnásty. Neskôr som sa posunul na 16. miesto, keďže chytili jedného športovca na doping. V takejto súťaži je dôležité umiestnenie, tam nejde ani o čas. Myslím si, že som pripravený dobre. Spokojný budem, keď dosiahnem osobný rekord, čo sa potom určite preukáže aj vo výsledkovej listine." 

 

Nikola Lomnická (hod kladivom, premiérový štart na ME): "Veľmi sa teším, že som sa kvalifikovala. Je to môj prvý seniorský šampionát. Bude to pre mňa úplne nová a cenná skúsenosť. Chcela by som sa čo najviac priblížiť ku hranici 70 metrov, čo by mi pomohlo, myslím si, postúpiť do finále. Keď sa mi to podarí, budem spokojná. Chcem atakovať 70 metrov - a postup do finále bude bonus navyše. Verím si, dúfam, že sa to podarí." 

 

Dušan Majdán (chôdza na 50 km, druhý štart na ME): "V prvom rade chcem na ME splniť ciele, ktoré som dostal od klubu. To je základ. Až potom prídu na rad moje osobné ciele. Zatiaľ sa mi na každom veľkom podujatí vždy podarilo zájsť osobný rekord. Rád by som mal výkon okolo 3:57:50 h, respektíve tento čas zlepšil. Budem rád, keď dôjdem do cieľa. Aj to sa v chôdzi počíta. Spokojný by som bol, keby som zopakoval 13. miesto z ME 2010 v Barcelone. Lenže bude to veľmi ťažké, lebo minulý rok na MS v Moskve som bol až dvadsiaty z Európanov." 

 

Patrik Spevák (chôdza na 20 km, premiérový štart na ME): "Neviem, či sa v mojom prípade dá hovoriť o veľkých ambíciách. Ja tam idem pre to, aby som nazbieral skúsenosti. Pre mňa budem dôležité úspešne dôjsť do cieľa. V Zürichu sa chcem popasovať s mojím osobným rekordom 1:26:14 h. Rád by som ho v Zürichu vyrovnal, bolo by to pre mňa super." 

 

Jozef Repčík (800 m, štvrtý štart na ME): "Nepoviem teraz, že na ME cestujem s tými najvyššími ambíciami. Radšej poviem, že s postupnými. Pri súťaži, v ktorej sú tri behy, je to fakt náročné. Preto nemôžem povedať, že budem vo finále, keď tam ešte nie som. Uvidíme v utorok. Dúfam, že to vyjde. Človek sa potom dostane na víťaznú vlnu, na ktorej sa bude niesť aj neskôr v semifinále. Vo finále skutočne záleží na samotnom dni, na samotnej hodine. Už rozbehy budú veľmi náročné a tvrdé. V mojej disciplíne je veľmi veľa kvalitných bežcov. Pre Európanov je to veľká šanca urobiť nejakú medailu, skôr ako na majstrovstvách sveta. Práve Európania, čo mám medzi bežcami kamarátov, dali všetko do tejto sezóny, preto to bude veľmi náročné a vyrovnané." 

 

Martin Tišťan (chôdza na 50 km, premiérový štart na ME): "Bude to moje prvé veľké podujatie medzi seniormi, takže konkrétne nejaké extra ambície nemám. Predovšetkým nechcel by som vyslovene ´vyhorieť´. Podstatné bude dôjsť úspešne do cieľa. Chcem na tejto súťaži nazbierať čo najviac skúsenosti. Samozrejme, osobný rekord by veľmi potešil." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies