Šprintér Volko zvládol kvalifikáciu stovky s národným rekordom

NETKY.SK • 4 August 2017, 21:09 • 2 min
Šprintér Volko zvládol kvalifikáciu stovky s národným rekordom

LONDÝN - Slovenský šrintér Ján Volko na majstrovstvách sveta v Londýne zvládol perfektne svoj kvalifikačný beh na 100 m a postúpil do rozbehov, ktoré boli na programe ešte v ten večer.

slovakia

left justify in out

Finišoval na 1. mieste a zároveň zlepšil slovenský rekord o 0,01 sekundy na 10,15, v celkovom sumáre kvalifikácie bol najlepší. Volko mal v treťom z celkového počtu štyroch kvalifikačných behov vcelku nevýrazných i exotických súperov, jedine Abdullah Abkar Mohammed zo Saudskej Arábie bežal v kariére rýchlejšie, v tejto sezóne bol však z nich najlepší. Postupovalo sa podľa kľúča traja plus dvaja a túto normu Volko obdivuhodne v divácky naplnenom Olympijskom štadióne naplnil.

 

"Trať bola rýchla a skvele sa mi bežalo, som rád, že som postúpil. Mojou túžbou je semifinále, no to je ešte veľmi vzdialené, urobím však pre to maximum," povedal po behu.

Volkovi fúkal vietor do chrbta +0,9 m/s, reakčný čas mal na štarte tretí najlepší 0,156.

 

Výsledky kvalifikácie

muži, 3. beh: 1. Ján VOLKO (SR) 10,15, 2. Mario Burke (Bar.) 10,23, 3. Abdullah Abkar Mohammed 10,23

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies