Šprintér Fredericks odstúpil z funkcií v MOV a IAAF, popiera účasť na korupcii

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 15:48 • 2 min
Šprintér Fredericks odstúpil z funkcií v MOV a IAAF, popiera účasť na korupcii

LAUSANNE - Bývalý popredný svetový šprintér Frankie Fredericks odstúpil z funkcií v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV) a Medzinárodnej asociácii atletických federácií (IAAF) pre podozrenie z korupcie.

slovakia

left justify in out

„Popieram akúkoľvek priamu alebo nepriamu účasť na nekalých praktikách. Nikdy som neporušil zákony, predpisy a etické pravidlá v súvislosti s výberom dejiska OH. Je to moje osobné rozhodnutie. Práca komisie musí byť dôveryhodná,“ cituje internetový portál sport1.de slová predsedu hodnotiacej komisie OH 2024.

 

Štyridsaťdeväťročný Fredericks sa rozhodol skončiť aj v komisii IAAF pre vyšetrovanie dopingového škandálu v Rusku a dočasne tiež vo funkcii vedúceho komisie pre koordináciu mládežníckych OH 2018. Ešte v piatok informoval francúzsky denník Le Monde, že Namíbijčan dostal v súvislosti s kandidatúrou Ria de Janeiro na usporiadanie OH 2016 od syna bývalého šéfa IAAF Lamine Diacka úplatok 300.000 dolárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies