Sprint súhlasil, že za T-Mobile US zaplatí 32 miliárd

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 10:07 • 2 min
Sprint súhlasil, že za T-Mobile US zaplatí 32 miliárd

NEW YORK/FRANKFURT - Spoločnosť Sprint sa dohodla na kúpe spoločnosti T-Mobile US. Hodnota transakcie predstavuje 32 mld. USD, keďže firma Sprint súhlasila, že za jednu akciu spoločnosti T-Mobile US zaplatí 40 USD. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje. Mali by sa tak zlúčiť tretia a štvrtá najväčšia telekomunikačná spoločnosť v USA.

slovakia

left justify in out

V porovnaní so stredajšou hodnotou akcií je ponúkaná suma o 17 % vyššia. Podľa analytika spoločnosti JP Morgan Hannesa Wittiga je suma 40 USD za akciu, v prípade, že sa potvrdí, nízka. 

 

Firmu Sprint vlastní japonská spoločnosť Softbank, pričom 67 % akcií spoločnosti T-Mobile US vlastní firma Deutsche Telekom. Obidve spoločnosti budú musieť ešte rokovať aj o detailoch financovania. Spoločnosti Sprint, T-Mobile US a ich vlastníci však budú musieť získať povolenie amerických regulačných úradov. Vláda by mohla mať problém so schválením dohody, keďže počet veľkých hráčov na trhu by klesol zo štyroch na troch. 

 

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona