Sprievodcu slovenského tímu sa najviac pýta Libor Hudáček

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 11:11 • 2 min
Sprievodcu slovenského tímu sa najviac pýta Libor Hudáček

PETROHRAD - Na každom hokejovom svetovom šampionáte majú jednotlivé výpravy špeciálnych sprievodcov väčšinou z organizátorskej krajiny. Taká osoba má na starosti komunikáciu s tímom a rieši všetky požiadavky vedenia či hráčov.

slovakia

left justify in out

V ruskom Petrohrade sa na 80. majstrovstvách sveta stará o Slovákov Oleg Jablonský. "V civilnom živote predávam software. Pracujem v Petrohrade, na starosť mám český a slovenský trh. To je od hokeja dosť ďaleko, ale som jeho fanúšik. Keďže bývam celý život v Petrohrade, tak fandím tímu SKA. Navyše aj Slovanu Bratislava, keďže som pôvodom z Bratislavy," priznal a opísal aj svoju prácu počas MS: "Ako tímový sprievodca musím riešiť všetky otázky s organizátormi podujatia, ktoré vyvstanú. Čokoľvek. Keď je potrebné čokoľvek doniesť alebo zariadiť. Slováci nie sú príliš nároční, doteraz som nemal žiadne problémy."

 

Oleg Jablonský sprevádza slovenský tím na každom kroku, počas duelov aj vo voľnom čase. "Doteraz slovenský tím nemal veľa času na oddych, šlo najmä o tréningy alebo zápasy. Niekedy zájdeme do mesta na suši, to je pre hráčov najviac zaujímavé. To je zatiaľ najšpecifickejšia požiadavka. Ponúkal som im aj český podnik, ale zatiaľ nebol záujem," prezradil oficiálny sprievodca výpravy SR počas hokejových MS v Petrohrade.


Jablonský je hráčom naporúdzi aj počas prechádzok mestom. "Hokejistom hovorím o tom, čo je ktorá budova zač. Najviac sa ma pýta Libor Hudáček, toho história zaujíma najviac. Niečo z minulosti ovládam a chlapcom to vysvetľujem," prezradil tímhost Slovákov a priznal, že aj on sa niečo naučil od hráčov: "Zaujímavé veci mi porozprával Martin Bakoš, najmä o Stanislavského systéme výchovy divadelných hercov. Má totiž priateľku herečku. Bol som prekvapený, že hokejista takéto veci pozná.“


Keďže v meste na Neve strávil Jablonský takmer celý život, vie odporučiť návštevníkom miesta, ktoré by si nemali nechať ujsť. "Určite je to celé centrum s Ermitážou či Nevskij prospekt. Nesmiem zabudnúť na Petropavlovskú pevnosť, od ktorej sa začínalo budovať celé mesto Petrohrad," informoval.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies