Sprievodcovia majú kontrolovať cestujúcim na Ukrajinu doklady

NETKY.SK • 26 November 2013, 19:30 • 2 min
Sprievodcovia majú kontrolovať cestujúcim na Ukrajinu doklady

BRATISLAVA – Sprievodcovia majú kontrolovať vo vlakoch, ktoré odchádzajú zo Slovenska na Ukrajinu, či všetci cestujúci vlastnia platné cestovné doklady požadované pre vstup na územie Ukrajiny. Ministerstvo dopravy to navrhuje v novele zákona o dráhach, o ktorom poslanci Národnej rady SR diskutovali v závere prvého dňa 27. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo totiž zavádza povinnosť pre dopravcu, teda pre vlakové čaty, presvedčiť sa, že všetci cestujúci vlastnia platné cestovné doklady. Za nedodržanie tejto povinnosti hrozí dopravcovi sankcia do 1 000 eur. Ministerstvo chce návrhom zabrániť v obchodovaní s ľuďmi.

Návrh kritizuje poslanec za KDH Pavol Zajac. "Problémom vládnej novely je, že je v rozpore s kompetenčným zákonom. Ten určuje ako hlavnú kompetenciu pri ochrane a správe štátnych hraníc Slovenskej republiky ako aj pre cestovné doklady výhradne ministerstvo vnútra. Táto kompetencia ministerstva sa uvedenou novelou zákona o doprave na dráhach narúša,“ povedal Zajac dnes pre agentúru SITA. Do parlamentu preto predložil pozmeňujúci návrh, prostredníctvom ktorého chce z novely zavedenie kontroly vlakovými čatami vypustiť. V parlamentnej rozprave zároveň navrhol, aby cestujúcich kontrolovali zamestnanci ministerstva vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies