Spreneverili pohonné hmoty, komárňanskú firmu okradli o 8,3 milióna!

NETKY.SK • 22 Október 2013, 14:22 • 2 min
Spreneverili pohonné hmoty, komárňanskú firmu okradli o 8,3 milióna!

BRATISLAVA - Dve obvinenia padli v prípade sprenevery vyše šiestich miliónov litrov pohonných hmôt so škodou takmer 8,3 milióna eur. Podľa polície sa takto obohatil 60-ročný vedúci pracovník obchodnej spoločnosti sídliacej v Komárne spolu s 38-ročným vedúcim prevádzky skladu.

slovakia

left justify in out

"Spoločnosť na základe zmluvy prijímala, skladovala, vydávala a aditivovala pohonné hmoty podľa požiadaviek zmluvného partnera. Tak od neho komárňanská firma prevzala približne 5,5 milióna litrov nafty a takmer 800-tisíc litrov benzínu a podľa zmluvy zabezpečila tiež prevoz pohonných hmôt a ich uskladnenie", informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. Následne bez súhlasu výlučného vlastníka v období od decembra 2011 do júna 2012 prečerpali palivo do autocisterien a predali. Policajti Národnej kriminálnej agentúru pri akcii oboch mužov zadržali a vykonali viacero domových prehliadok a prehliadky iných priestorov. Zadržali rôzne listinné dôkazy, najmä faktúry, dodacie listy či doklady o preprave tovaru. Obom obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest na 10 až 15 rokov. Stíhaní sú na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona