Sprejeri zastavili vlak brzdou, pomaľovali ho a hádzali do ľudí kamene

NETKY.SK • 21 Január 2015, 15:40 • 2 min
Sprejeri zastavili vlak brzdou, pomaľovali ho a hádzali do ľudí kamene

BRNO - Nezvyčajný prípad vandalstva vyšetrujú policajti v juhomoravskom okrese Brno-vidiek.

slovakia

left justify in out

Drzí sprejeri v utorok večer v meste Zbýšov zastavili pomocou bezpečnostnej brzdy osobný vlak a postriekali ho pred očami železničiarov aj cestujúcich. Informoval o tom dnes český spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na brniansku policajnú hovorkyňu Petru Vedrovú.
     

V utorok krátko po 20.00 h prijali policajti oznámenie od vlakovej čaty osobného vlaku, ktorý smeroval na brnianske Hlavné nádražie, že na zastávke Zbýšov zatiahol neznámy páchateľ záchrannú brzdu, čím zabránil rozjazdu vlaku zo stanice.
     

Hovorkyňa dodala, že páchateľ z vlaku vystúpil a s ďalšími ôsmimi spolupáchateľmi pomaľoval vagóny. Železničiari a pasažieri sa im v ničení súpravy pokúšali zabrániť, ale sprejeri do nich začali hádzať kamene. Potom z miesta činu ušli. Polícia to označila za prvý podobný vandalský útok na južnej Morave.
     

Vandali posprejovali farbou plochu približne 90 metrov štvorcových; predbežne odhadnutá škoda je okolo 45.000 českých korún (1616 eur).
     

Za prečin poškodenia cudzej veci hrozí páchateľom jeden rok väzenia, citoval portál Novinky.cz policajnú hovorkyňu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies