Spreje s miznúcou penou prenikajú do ďalších súťaží UEFA

NETKY.SK • 8 August 2014, 15:55 • 2 min
Spreje s miznúcou penou prenikajú do ďalších súťaží UEFA

NYON - Spreje s miznúcou penou zavádza do svojich súťaží aj Európska futbalová únia (UEFA).

slovakia

left justify in out

Po úspechu na tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii sa stanú súčasťou výstroja futbalových rozhodcov aj v ostro sledovaných dueloch pod hlavičkou UEFA. Už v utorok 12. augusta vo waleskom Cardiffe si fungovanie tejto novinky vyskúšajú v súťažnom stretnutí španielske kluby Real Madrid a FC Sevilla v súboji o európsky Superpohár. "Ako sme mali možnosť vidieť na MS, tento sprej je veľmi nápomocný rozhodcom najmä pri priamych kopoch," uviedol v piatok prezident UEFA Michel Platini. Arbitri môžu počas stretnutí s pomocou miznúcej peny zaznačiť polohu lopty aj vzdialenosť brániacich hráčov vo vzdialenosti 915 cm. Podľa šéfa rozhodcov UEFA Pierluigiho Collinu to zabráni hráčom posúvať sa bližšie k lopte.

 

Spreje budú používať rozhodcovia v Lige majstrov už v play-off. Od septembra budú k dispozícii aj v dueloch skupinovej fázy Európskej ligy či v kvalifikačných súbojoch o postup na ME 2016. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies