Spred hlavnej stanice denne vyvezú 70 kilogramov odpadkov

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 13:07 • 2 min
Spred hlavnej stanice denne vyvezú 70 kilogramov odpadkov

BRATISLAVA - Z odpadkových košov na bratislavskej hlavnej stanici denne vyvezú približne 70 kilogramov prázdnych obalov, papierov, ohorkov, plastových fliaš a iných odpadov.

slovakia

left justify in out

Všetky odpadkové koše pritom denne vysypú štyrikrát. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti A.R.K. technické služby Ester Méraiová s tým, že osem pracovníkov každý deň čistí a zametá chodníky a autobusové zastávky a raz týždenne vyzametajú a vystriekajú aj priľahlú cestu na stanicu.

 

Spoločnosť A.R.K. technické služby informovala, že mesiac po veľkom vyčistení okolia Hlavnej stanice cestujúci vnímajú čistejšie a krajšie prostredie. Spoločnosť oslovila cestujúcich priamo na stanici s otázkou, ako vnímajú úpravy okolia. Zo 154 opýtaných respondentov pozitívne zmeny podľa spoločnosti zaregistrovalo 54 percent. Respondenti si všimli najmä menej odpadkov na zemi, vyčistený priestor na trávnatej ploche medzi stromami a absenciu zápachu. Práve zápach moču pri autobusovej zastávke predstavuje pre 62,3 percent opýtaných návštevníkov najvýraznejší problém, 57,2 percenta respondentov nechcú vidieť špinu a smeti na zemi, 26,6 percenta ľudí prekážajú nelegálne plagáty a 18,8 percenta opýtaných označilo podľa spoločnosti za problém zanedbanú zeleň a lavičky, na ktorých prespávajú ľudia bez domova. 

 

Cestujúci by podľa spoločnosti privítali stojany na bicykle, viac košov a miest na sedenie, príjemnú hudbu, umelecké maľby na múroch alebo namontovanie kamier. Respondenti by tiež chceli vidieť väčšie zapájanie dobrovoľníkov alebo nezamestnaných do čistiacich prác a pokuty pre ľudí, ktorí odhadzujú odpadky na zem. 

 

Za čistenie chodníkov a ciest vedúcich k hlavnej stanici je zodpovedný magistrát, ktorý má uzatvorenú zmluvu s upratovacou spoločnosťou A.R.K. technické služby. Firma v rámci spoločenskej zodpovednosti nasadila počas 21. a 22. júna zdarma svoju techniku a 30 pracovníkov technických služieb na čistenie predstaničného priestoru. Pracovníci vyzbierali odpad, vykosili burinu, vyčistili kvetináče, odstránili nelegálne plochy pre plagáty a vystriekali chodník na autobusovej zastávke. Spoločnosť plánuje v nadštandardných službách pokračovať počas letných prázdnin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies