Sprchujete sa každý deň? Odborníci varujú

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 12:25 • 2 min
Sprchujete sa každý deň? Odborníci varujú

BRATISLAVA - Správna hygiena je dôležitá pre ľudský organizmus. Pre veľa ľudí je každodenné sprchovanie samozrejmosťou. Odborníci na hygienu majú však iný názor.

slovakia

left justify in out

Každodenné sprchovanie s mydlom alebo sprchovým gélom vraj zdraviu neprospieva ale naopak. Expertka na prevenciu šírenia infekčných chorôb Elaine Larson tvrdí, že pravideľné umývanie celého tela mydlom nás vôbec neochráni. Pokožka na našom tele obsahuje ochrannú mikrobiálnu flóru. Pri každodennom sprchovaní sa práve oslabí a telo je náchylnejšie na útoky zvonka. 

 

"Ľudia si myslia, že keď sa sprchujú, udržujú svoju hygienu a sú čistejší, ale z bakteriologického hľadiska to tak nie je. Sprchovanie odstráni zápach, ak ste spotení alebo ste boli v posilňovni. Ale s ohľadom na ochranu pred chorobami si stačí pravidelne niekoľkokrát denne umývať ruky," uviedla Larson v rozhovore pre The Time. Vysvetlila, že horúca voda a pena zo sprchového gélu spôsobí praskanie pokožky, a to je hotový raj pre baktérie.

 

Umývať s mydlom by si mal človek každý deň iba podpazušia a genitálie. Celé telo postačí denne sprchovať iba čistou vodou. Umývať preto celý povrch tela za pomoci gélov a mydiel stačí maximálne dvakrát týždenne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies