Správy o zraneniach alebo smrti šéfa IS nepotvrdil ani Pentagón

NETKY.SK • 10 November 2014, 18:42 • 2 min
Správy o zraneniach alebo smrti šéfa IS nepotvrdil ani Pentagón

WASHINGTON - Americké ministerstvo obrany nemôže potvrdiť správy, že vodca extrémistického hnutia Islamský štát (IS) abú Bakr Baghdádí pri piatkových leteckých útokoch v Iraku zahynul alebo utrpel zranenia. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Pentagónu.

slovakia

left justify in out

"Nemáme nijaké informácie, ktoré by potvrdzovali správy z Iraku, že Baghdádí buď zahynul, alebo utrpel zranenia," uviedol dnes na tlačovej konferencii vo Washingtone hovorca Pentagónu Steve Warren.
     

Po piatkových útokoch amerických vzdušných síl sa z Iraku začali šíriť protichodné správy o tom, že Baghdádí pri náletoch utrpel zranenia. Pravdivosť týchto správ doposiaľ nikto nepotvrdil ani nevyvrátil.
     

V nedeľu dvaja nemenovaní irackí vládni predstavitelia, ako aj iracká štátna televízia informovali, že Baghdádí bol "prinajmenšom" zranený počas náletu spojeneckých vzdušných síl neďaleko severoirackého Mósulu, ktorého terčom bol konvoj vozidiel prevážajúcich vysokopostavených členov IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona