Rusko poprelo správy o útokoch ruských lietadiel na Palmýru

NETKY.SK • 6 Október 2015, 18:12 • 2 min
Rusko poprelo správy o útokoch ruských lietadiel na Palmýru

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany dnes nahnevane zamietlo správy o tom, že ruské vojenské lietadlá začali podnikať vzdušné útoky na sýrske mesto Palmýra, a označilo ich za nepravdivé. Informovala o tom ruská tlačová agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Všetky správy prinášané zahraničnými médiami o tom, že ruské lietadlá údajne zasiahli mesto Palmýra, sú absolútnym klamstvom," povedal hovorca rezortu obrany Igor Konašenkov, ktorého citovala agentúra Reuters. "Naše plány v Sýrii nie sú útočiť na obývané oblasti a najmä nie na tie s architektonickými pamiatkami," zdôraznil.

 

Sýrske štátne médiá a Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) dnes informovali o tom, že ruské bojové lietadlá zaútočili na pozície militantov z organizácie Islamský štát (IS) v starovekom sýrskom meste Palmýra i v ďalších oblastiach. Podľa nich ruské lietadlá zničili v Palmýre 20 vozidiel a tri skladiská zbraní. V severnej provincii Aleppo Rusi podľa správy útočili v mestách al-Báb a Dajr Háfir, približne 20 kilometrov východne od vojenského letiska, ktoré momentálne obliehajú bojovníci z IS.

 

Ruské lietadlá mali od pondelka podniknúť na pozície IS v Palmýre 40 náletov, pričom zahynulo 15 militantov. Ďalší štyria prišli o život pri ruských úderoch na severovýchodné mesto Rakka, baštu Islamského štátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies