Správy o mučení a zabití 13-ročného sýrskeho chlapca šokujú

NETKY.SK • 1 Jún 2011, 09:00 • 2 min
Správy o mučení a zabití 13-ročného sýrskeho chlapca šokujú

Správy o mučení a zabití 13-ročného sýrskeho chlapca šokujú

slovakia

left justify in out

img

Americké ministerstvo zahraničných vecí označilo správy o mučení 13-ročného sýrskeho chlapca za hrozné a šokujúce. Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra Reuters.
      Podľa hovorcu americkej diplomacie Marka Tonera sú sľuby sýrskeho prezidenta Bašára Asada o reformách iba rečami, ale nie skutkami.
      Noviny New York Times v pondelok informovali, že na internete sa objavilo video so zabitým sýrskym chlapcom, zadržaným 29. apríla. Bol mučený, zohavený a usmrtený, potom jeho telo vrátili rodine.
      Zábery na YouTube Sýrčanov rozhorčili. Sýrska vláda však nereagovala na obvinenia opozície, že chlapca zabili vládne bezpečnostné zložky.
      Ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová povedala, že sýrska vláda neurobila pokroky pri zavádzaní reforiem - mučenie a zabitie chlapca to zvýraznilo.
      Clintonová vyjadrila presvedčenie, že smrť sýrskeho chlapca nebola márnou a režim prezidenta Asada skončí s brutálnym potláčaním protestov.
      Organizácie na ochranu ľudských práv tvrdia, že od polovice marca už bolo pri nepokojoch v Sýrii zabitých vyše 1000 ľudí.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies