Správu o stave slovenského zdravotníctva považuje Uhliarik za výsmech

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 12:56 • 2 min
Správu o stave slovenského zdravotníctva považuje Uhliarik za výsmech

BRATISLAVA - Za výsmech opozičných poslancov považuje správu o stave slovenského zdravotníctva bývalý šéf rezortu a poslanec Národnej rady SR Ivan Uhliarik (KDH).

slovakia

left justify in out

Správu aj s opatreniami, ktoré zlepšia situáciu v zdravotníctve, od ministerstva žiadali opoziční poslanci. Na dnešnom rokovaní parlamentného zdravotníckeho výboru ju však prebrať nestihli a rokovanie prerušili.
     

"Nesplnila očakávania," zhodnotil vyše 150-stranovú správu Uhliarik. Poukazuje, že kým témam, ako znížiť zadlžovanie nemocníc a zvýšiť transparentnosť v zdravotníctve, sa venuje povrchne, detailne sa na ôsmich stranách venuje indikačným obmedzeniam na lieky. Poslanec Viliam Novotný (nezaradený) označil správu za číre plytvanie papiera. "Vnímam to ako množstvo snov, ktorými nás zabáva ministerstvo, ale reálne nemá ani šajnu, čo treba urobiť v slovenskom zdravotníctve," skonštatoval po výbore.
     

Podľa šéfa Inštitútu zdravotnej politiky MZ SR Ivana Poprockého obsahuje správa všetko dôležité. To, že sa v nej nespomína nový systém odmeňovania nemocníc DRG či elektronizácia zdravotníctva zdôvodňuje tým, že ide iba o nástroje, ktoré majú zdravotníctvu pomôcť, kým správa sa venuje koncepčným opatrenia a zmenám.
     

Vypracovanie správy žiadali opozičné strany KDH a Most-Híd. Dôvodom boli rastúce dlhy nemocníc či riešenie kauzy nákupu piešťanského CT prístroja. K veci chceli vypočuť aj ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD). Ten sa však dnešného rokovania nezúčastnil, čo neušlo kritike opozície. Minister bol dnes na výjazdovom rokovaní vlády v obci Špačince pri Trnave. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona