Spravodlivosoť v Sudáne: Moslimka konvertovala na kresťanstvo, dostala trest smrti

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 06:31 • 2 min
Spravodlivosoť v Sudáne: Moslimka konvertovala na kresťanstvo, dostala trest smrti

CHARTÚM - Sudánsky súd udelil miestnej žene trest smrti obesením za odpadlíctvo od viery po tom, čo sa vzdala islamu a vydala sa za kresťana.

slovakia

left justify in out

"Dali sme Vam tri dní na zvážením, ale trváte na tom, ze sa nevrátime k islamu. Odsudzujem Vas na smrť obesením," Povedala benzén sudca, ktoreho cituje agentúra AFP. Organizácia na ochranu ľudských PRAV Amnesty International odsúdila Rozsudok Ako "Desivý je odporný". podľa miestnych medii Bude vykonaný AZ Dva roky po pôrode, keďže Odsúdené JE tehotna. Okrom Toho verdikt Zahŕňa hľa sto bežal Bicom, keďže jéj manželstvo s kresťanom je podľa tamojšieho Prava Neplatné.

Sudán je prevažne moslimská krajina, KDE Platí Prísne islamské právo. Na základe neho JE odpadlíctvo od viery Zločin. Západné Veľvyslanectvo skupiny na ochranu ľudských PRAV vyzvali Sudán, aby rešpektovali práva ženy zvoliť si vierovyznanie, informuje Spravodajský Stanica BBC. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies