Spravodajská služba sa dištancuje od kauzy Horné Plachtince

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 17:02 • 2 min
Spravodajská služba sa dištancuje od kauzy Horné Plachtince

BRATISLAVA - Slovenská informačná služba (SIS) sa kategoricky dištancuje od kauzy Regionálnej obstarávacej agentúry (ROA) Horné Plachtince s tým, že s ňou nemá nič spoločné.

slovakia

left justify in out

Zároveň sa dištancuje aj od akýchkoľvek osôb, ktorých aktivity sú v súvislosti s kauzou Horných Plachtiniec medializované. Vyhlásil to hovorca služby na margo medializovaných informáciami o pôsobení údajných bývalých príslušníkov SIS v obstarávacej agentúre a v hnutí Nová väčšina (NOVA).

"SIS v súlade so zákonom nesmie potvrdzovať alebo vyvracať mediálne špekulácie o tom, či niekto je alebo nie je, respektíve nebol, príslušníkom spravodajskej služby. Osobné údaje príslušníkov v spojení s ich údajným služobným pomerom tvoria predmet utajovaných skutočností," povedal hovorca. Upozornil však, že príslušníci služby podľa zákona nesmú byť členmi politických strán a hnutí.

Novinár Tom Nicholson na svojom blogu napísal, že Ján Feranc bol dôstojníkom SIS, muž s rovnakým menom je pritom šéfom ROA. Feranc sa stal členom hnutia NOVA, no predsedníctvo ho po medializácii jeho údajnej minulosti v SIS zo strany vylúčilo. Z funkcie okresného predsedu zároveň odvolalo Pavla Nemca, ktorý ho do strany priviedol.

"Vedenie navrhne aj Nemcovo vylúčenie. Kým pred týždňom to z jeho strany vyzeralo ako zlý úsudok, ďalší vývoj nás utvrdzuje v tom, že od začiatku išlo o spravodajskú hru," povedal v stredu (1.5.) pre denník Sme podpredseda Novej väčšiny Gábor Grendel. Hnutie NOVA o Ferancovom vylúčení spočiatku neinformovalo, urobilo to až po týždni po otázkach týždenníka Trend.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies