Správna rada SVF odvolala reprezentačného trénera Gulinelliho

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 16:41 • 2 min
Správna rada SVF odvolala reprezentačného trénera Gulinelliho

BRATISLAVA - Správna rada Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) na svojom mimoriadnom stredajšom zasadnutí odvolala s okamžitou platnosťou hlavného trénera reprezentačného družstva mužov Flavia Gulinelliho aj s jeho realizačným tímom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto kroku sú neuspokojivé výsledky a nesplnenie dvoch z troch reálnych cieľov, ktorými boli postup na majstrovstvá sveta 2014 a postup do 2. skupiny Svetovej ligy v roku 2015. Informoval o tom web SVF.

 

Päťdesiatsedemročný Talian viedol slovenskú reprezentáciu od novembra 2013, keď vystriedal Štefana Chrtianskeho a absolvoval s tímom štyri podujatia. V januári 2014 sa mu nepodarilo dostať slovenské družstvo na majstrovstvá sveta do Poľska, keď na turnaji v Poprade obsadil jeho tím 3. miesto za Fínskom a Ukrajinou. V máji 2014 doviedol Slovensko na majstrovstvá Európy 2015, tím pod jeho vedením vyhral kvalifikačnú skupinu pred Estónskom, Gréckom a Maďarskom. V júni 2014 viedol družstvo v premiérovom ročníku Svetovej ligy, jeho tím postúpil na Final Four 3. skupiny do tureckej Bursy, kde však obsadil posledné 4. miesto. Tohto roku sa pod jeho vedením nepodarilo Slovensku splniť ďalší cieľ a vyhrať domáci turnaj Final Four 3. skupiny Svetovej ligy v Bratislave, keď mužstvo po semifinálovej prehre s Egyptom stratilo šance na postup do 2. skupiny Svetovej ligy a napokon po víťazstve s Čínou obsadil v AEGON Aréne 3. miesto.

 

Gulinelli s asistentom Marekom Kardošom viedli Slovensko v 41 zápasoch s bilanciou 21 víťazstiev a 18 prehier (2 zápasy sa skončili 2:2), v súťažných zápasoch mali bilanciu 12 víťazstiev a 13 prehier. Správna rada SVF poverila prezidenta SVF Ľubora Halandu rokovať s potenciálnymi kandidátmi na post hlavného trénera. Meno nového kormidelníka oznámi SVF v najbližších dňoch. Slovenskú reprezentáciu čakajú v tomto roku ešte majstrovstvá Európy v Bulharsku a v Taliansku, ktoré sa uskutočnia v októbri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies