Správkyňa Váhostavu tvrdí, že nie je spriaznenou osobou

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 06:38 • 2 min
Správkyňa Váhostavu tvrdí, že nie je spriaznenou osobou

BRATISLAVA - Reštrukturalizačná správkyňa stavebnej spoločnosti Váhostav - SK, a.s. (Váhostav) Petra Gabrišová oznámila, že nie je spriaznenou osobou dlžníka ani žiadneho z ďalších účastníkov konania.

slovakia

left justify in out

V stanovisku poslanom v nedeľu tiež uviedla, že nie je vylúčená z výkonu správcovskej činnosti v reštrukturalizačnom konaní Váhostavu. "Funkciu reštrukturalizačného správcu vykonávam zodpovedne a v súlade s ustanoveniami zákona o konkurze a reštrukturalizácii, pričom pri plnení úloh reštrukturalizačného správcu spolupracujem s odborným a vysoko kvalifikovaným tímom zloženým zo správcov, advokátov a ekonomických poradcov," zareagovala Gabrišová na spochybňovanie jej odborných predpokladov niektorými opozičnými politikmi a médiami, ako aj priebehu reštrukturalizácie Váhostavu.


Správkyňa informovala, že v rámci reštrukturalizácie poskytuje a je aj naďalej pripravená poskytovať všetku súčinnosť orgánom dohľadu nad výkonom funkcie reštrukturalizačného správcu, prípadne iným orgánom, ktoré do procesu reštrukturalizácie vstúpia v súlade s platnými právnymi predpismi. Ako dodala, z pozície správcu je podľa zákona o konkurze a reštrukturalizácii viazaná zachovávať mlčanlivosť o všetkých skutočnostiach, o ktorých sa dozvedela pri výkone správcovskej činnosti. "Z tohto dôvodu nie som oprávnená vyjadrovať sa k priebehu reštrukturalizácie spoločnosti Váhostav - SK a jej detailom," uzavrela Gabrišová.


Vláda má záujem prerušiť reštrukturalizáciu Váhostavu. Plánuje zmeniť pravidlá výberu správcu tak, aby ho nemohla vyberať firma, ktorá ide do reštrukturalizácie. Zároveň chce posilniť postavenie nezabezpečených veriteľov Váhostavu vo veriteľskom výbore voči bankám. Veritelia Váhostavu majú hlasovať o reštrukturalizačnom pláne Váhostavu na schôdzi 30. apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona