Správcovia pozostalosti hudobníka B.B. Kinga čelia žalobe pre fotografie

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:03 • 2 min
Správcovia pozostalosti hudobníka  B.B. Kinga čelia žalobe pre fotografie

LOS ANGELES - Správcovia pozostalosti zosnulého amerického hudobníka B. B. Kinga a spoločnosť Universal Music Group čelia žalobe za porušenie autorských práv.

slovakia

left justify in out

Tú na nich vo štvrtok na federálnom súde v New Yorku podal fotograf Glen Craig, ktorý v nej uvádza, že legendárny gitarista od roku 1971 používal bez povolenia na svojich albumoch jeho fotografie. V dokumentoch vymenoval vyše 40 príkladov. Craig požaduje odškodné a súdny proces s porotou. Zástupcovia pozostalosti ani hudobnej spoločnosti sa k situácii zatiaľ nevyjadrili.
B.B. King sa narodil 16. septembra 1925 ako Riley B. King.

 

Na hudobnej scéne sa začal pohybovať koncom 40. rokov minulého storočia. Počas kariéry uviedol na trh viac ako 40 štúdioviek a tiež množstvo koncertných záznamov či kompilácií. Medzi jeho známe skladby patria napríklad Lucille, Sweet Little Angel, 3 O'Clock Blues, Rock Me Baby, Every Day I Have The Blues, You Know I Love You, Woke Up This Morning, The Thrill Is Gone alebo Please Love Me. Na konte má množstvo významných ocenení. V roku 1987 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a udelili mu tiež cenu Grammy za celoživotný prínos. Magazín Rolling Stone ho v roku 2011 zaradil na šieste miesto v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias. Skonal 14. mája 2015 v spánku doma v Las Vegas. Dožil sa 89 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona