Správcovia bytových domov musia byť zapísaní v zozname do konca roka

NETKY.SK • 7 December 2017, 11:20 • 2 min
Správcovia bytových domov musia byť zapísaní v zozname do konca roka

BRATISLAVA - Správcovia bytových domov majú povinnosť byť zapísaní podľa zákona o správcoch bytových domov v zozname vedenom Ministerstvom dopravy a výstavby SR do 31. decembra 2017.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na zákonné lehoty rezort upozornil, aby správcovia podanie žiadosti neodkladali na poslednú chvíľu.

"Pre splnenie zákonných podmienok je potrebné byť zapísaný v zozname do konca tohto roka. V tomto prípade však nepostačuje mať iba doručenú žiadosť v uvedenom termíne. Žiadosti je potrebné zaslať so všetkými potrebnými náležitosťami a prílohami podľa zákona o správcoch bytových domov. Ministerstvo má na vydanie osvedčenia o zápise do zoznamu správcov pätnásť dní," informovala vo štvrtok hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby Karolína Ducká.

Z uvedeného dôvodu ministerstvo odporúča zasielať žiadosti do 15. decembra tohto roka, aby v prípade nevyhovujúcej žiadosti bol časový priestor na jej opravu, respektíve doplnenie a následný zápis do zoznamu. Povinnosť zapísať sa do zoznamu budú mať po uvedenom dátume všetky fyzické osoby - podnikatelia a právnické osoby, ktoré budú mať záujem podnikať v oblasti správy a údržby bytového fondu.

V zozname správcov bytových domov je v súčasnosti zapísaných 256 subjektov. Zákon o správcoch bytových domov určuje zapisované údaje, ktorými sú najmä obchodné meno, miesto podnikania alebo sídlo, základné údaje o členoch štatutárneho orgánu a zodpovedných zástupcoch, adresy kancelárií, úradné hodiny a kontaktné údaje. Do zoznamu sa zároveň zapisujú uložené sankcie. Ministerstvo na základe žiadosti vydáva písomný výpis zo zoznamu správcov, ktorý nie je použiteľný na právne úkony. Žiadosť o výpis môže podať akákoľvek fyzická alebo právnická osoba.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies