Správca Mt.Gox: 400 miliónový predaj nemal vplyv na cenu Bitcoinu

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 18:30 • 2 min
Správca Mt.Gox: 400 miliónový predaj nemal vplyv na cenu Bitcoinu

TOKIO – Správca Nobuaki Kobayashi, ktorý dohliada na bankrot nefunkčnej kryptoburzy Mt. Gox, odmieta špekulácie, že predaj Bitcoinov z tejto platformy by bol príčinou poklesu cien tejto kryptomeny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nobuaki Kobayashi diskutoval s veriteľmi o nedávnom predaji Bitcoinu a Bitcoinu Cash v hodnote približne 400 miliónov dolárov, ktoré patrili do konkurznej podstaty burzy Mt.Gox.

 

"Po konzultácii so špecialistami na kryptomeny som predal BTC a BCC. Nie však prostredníctvom bežných kryptobúrz BTC/BCC, ale takým spôsobom, ktorý neovplyvnil trhové ceny a zároveň v najväčšej miere zabezpečil bezpečnosť transakcie," povedal Kobayashi. Použil pritom alternatívne označenie BCC pre Bitcoin Cash, pre ktorý sa bežne používa skratka BCH. Kobayashi však neuviedol žiadne podrobnosti o tom, ako tieto transakcie prebehli.

 

img

 

Správca konkurznej podstaty Mt.Gox takto reagoval na množiace sa špekulácie, že tento masívny výpredaj spôsobil pokles ceny Bitcoinu a straty na celom trhu s kryptomenami.

 

Kobayashi ešte 7.marca zverejnil dokument, v ktorom sa uvádza, že v období medzi decembrom 2017 a februárom 2018 bolo predaných 35.841 BTC a 34.008 BCH. Dňa 5.februára bolo z peňaženky konkurznej podstaty prevedených približne 18.000 BTC a práve v ten deň zaznamenal trh výrazný pokles ceny Bitcoinu.

 

Možno sa jednalo o náhodu, avšak časový rozvrh prebiehajúceho výpredaja z Mt.Gox sa tiež všeobecne zhoduje s poklesom ceny Bitcoinu, ktorá klesla z historicky najvyššej úrovne takmer 20.000 dolárov v decembri 2017 pod úroveň 6.000 USD vo februári.

 

img

 

"Pokúste sa vyhnúť analyzovaniu vzájomného vzťahu medzi predajom BTC/BCC a ich trhovými cenami na základe predpokladu, že predaj bol uskutočnený v čase prevodu kryptomien z adries, ktoré spravujem, pretože takýto predpoklad je nesprávny," uviedol Kobayashi počas diskusie s veriteľmi.

 

Správca konkurznej podstaty okrem toho uviedol, že proces ďalšieho predaja zostávajúcich zásob týchto dvoch kryptomien ešte nebol stanovený. Kobayashi ešte disponuje 166.344,35827254 BTC v hodnote viac ako 1,4 miliardy dolárov.

 

img

 

Predaj kryptomien predstavuje významný míľnik v pomalom procese riešenia dlhoročného bankrotu burzy Mt.Gox, ku ktorému prišlo ešte vo februári 2014. Neznámi hackeri ukradli z burzy približne 850.000 BTC, ktoré v tom čase mali hodnotu viac ako 450 miliónov dolárov. V decembri 2017, keď Bitcoin dosiahol historicky najvyššiu cenu 20.000 dolárov, by mali ukradnuté BTC hodnotu asi 17 miliárd USD.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies