Správa varuje pred vraždami a násilím v letnom Londýne. Dôvod vás šokuje

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 18:00 • 2 min
Správa varuje pred vraždami a násilím v letnom Londýne. Dôvod vás šokuje

LONDÝN - Londýnu v lete hrozí bezprecedentná vlna násilia“ a útokov nožom. Dôvod? Deti nebudú mať školu, varuje správa, ktorú zverejnil server childhoodtrust.org.uk.

slovakia

left justify in out

Detská charita The Childhood Trust tvrdí, že bez dohľadu dospelých a starostlivosti poskytovaných školou budú mladí ľudia zo sociálnych slabých komunít v lete, keď nie je škola, viac náchylní k páchaniu násilia a ďalších protispoločenských aktivít.

 

„Bez pozitívnych príležitostí zapojiť sa do zdravých aktivít počas prázdnin sa deti zo sociálne slabých komunít môžu zapojiť do bezprecedentnej vlny násilia gangov a zločinov s nožom,“ tvrdia autori správy „Pekelné leto“.

 

„Čeliac osameniu, neistote a odlúčeniu od svojich nájdu mnohí zábavu medzi ostatnými v rovnakej situácii. To deti vystavuje možnosti zneužitia zo strany gangov.“

 

Podľa správy sa 65 percent detí a mladých v Londýne boja napadnutiu zo strany gangov a 54 percent počas letných prázdnin videlo násilie.

 

Prieskum medzi 22 charitami, ktoré toto leto plánujú podporiť asi 12-tisíc londýnskych detí, varuje, že riziko násilia medzi deťmi je v lete oproti roku ďaleko vyššie. 45 percent charít tvrdí, že násilie v komunitách, o ktoré sa starajú, je mimo kontrolu. 41 percent tvrdí, že je významné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies