Správa o prezidentke Čaputovej obletela svet, išlo však o ďalší hoax

NETKY.SK • 19 Február 2021, 17:31 • 2 min
Správa o prezidentke Čaputovej obletela svet, išlo však o ďalší hoax

BRATISLAVA - O dezinformáciach, či takzvaných hoaxoch, informujeme našich čitateľov pomerne často. Dnes tomu nebude inak,

slovakia

left justify in out

Portál AFP Fakty informoval o tom, že fotka, na ktorej prezidentka Zuzana Čaputová vrhá na prezidenta Miloš Zemana nepríjemný pohľad je hoax. Stalo sa tak na stretnutí Vyšehradskej štvorky, pričom podľa popisu fotografie mali byť Česi pobúrení z jej „primitívneho gesta“. Na fotke však vidno fotomontáž, pretože originálnu fotografiu zhotovil  fotograf agentúry ČTK v októbri 2019.

 

img

Vo facebookovej skupine Znížme platy politikom bol 11. februára 2021 používateľom zverejnený príspevok, v ktorom bolo napísané: „Konečne sa ukázala práva tvár skládky menom Zuzana Čaputová. Hanba na stretnutí V 4 sa Čaputová nevmestila do kože. Urazila svojim povýšeneckým a zhnuseným výrazom Českého prezidenta Zemana. Česi sú pobúrení z tohoto neprijatelskeho a primitívneho gesta hlavy SR,".

 

Len tento príspevok zdieľalo viac ako 4-tisíc používateľov FB. Bohužial pre konšpirátorov, táto fotka ani nevznikla tento rok, ako šírili. Išlo síce o samit V4, no z októbra 2019. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies