Správa Národného parku Malá Fatra upozorňuje na uzáveru chodníkov

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 12:36 • 2 min
 Správa Národného parku Malá Fatra upozorňuje na uzáveru chodníkov

Správa Národného parku Malá Fatra upozorňuje na uzáveru chodníkov - Cestovanie Správa Národného parku (NP) Malá Fatra upozorňuje, že od 1. marca do 15.

slovakia

left justify in out

img

Správa Národného parku (NP) Malá Fatra upozorňuje, že od 1. marca do 15. júna je z dôvodu ochrany prírody pre návštevníkov uzatvorený chodník v úseku Medziholie – Veľký Rozsutec - Medzirozsutce a trasa chodníka v úseku Obšívanka – Malé nocľahy. TASR o tom informovala pracovníčka  pre enviromentálnu výchovu Školy ochrany prírody Správy NP Malá Fatra so sídlom vo Varíne.
      Čas uzávery je podľa Badurovej najcitlivejším obdobím v roku pre výchovu a vyvádzanie mláďat rôznych druhov vtákov i cicavcov. „Je dôležité, aby aspoň pár mesiacov v roku bola v týchto oblastiach zabezpečená pokojná zóna. V neposlednom rade ide aj ochranu pôdneho krytu, ktorý je bezprostredne po zimnom období náchylnejší na eróziu - už nie je sneh, ale ešte nie je vegetácia,“ uviedla Badurová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies