Správa EÚ: Colné orgány nedokážu monitorovať kryptomeny

NETKY.SK • 6 Október 2017, 13:53 • 2 min
Správa EÚ: Colné orgány nedokážu monitorovať kryptomeny

BRUSEL – Dve komisie v Európskom parlamente vypracovali návrh správy, ktorá poukazuje na obavy zo schopnosti sledovania cezhraničného pohybu kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Návrh nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o kontrole peňažných prostriedkov v hotovosti, ktorá vstupuje alebo vystupuje z Únie" z 29. septembra, sa zaoberá najmä hotovosťou, ako aj inými platobnými metódami, ako sú predplatené karty.

Návrh tejto správy bol vypracovaný Výborom pre hospodárske a menové veci a Výborom pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci. Hoci neprináša žiadne špecifické opatrenia týkajúce sa kryptomien, správa ich označuje ako hlavný problém pre colných agentov.

 

img

Foto: Pixabay

 

"Napriek vysokej úrovni rizika, ktorú virtuálne meny predstavujú, ako to dokazuje správa Komisie z 26. júna o hodnotení rizík spojených s praním špinavých peňazí, financovaním terorizmu a vplyvu na domáci trh, colné orgány nemajú dostatok prostriedkov na ich monitorovanie," uvádza správa.


Predbežná povaha návrhu nastoľuje otázku, či sa poznámky o kryptomenách dostanú aj do konečnej verzie tejto správy. Ďalej dokument obsahuje navrhované nariadenia na monitorovanie hotovosti na hraniciach EÚ, ale zatiaľ v nej nie sú zahrnuté žiadne zmeny a doplnenia týkajúce sa kryptomien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies