Správa Číny o USA: Peniaze a rodinkárstvo korumpujú americkú politiku

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 12:43 • 2 min
Správa Číny o USA: Peniaze a rodinkárstvo korumpujú americkú politiku

PEKING - Čínska vláda zverejnila dnes výročnú správu o stave ľudských práv v Spojených štátoch, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Peking v dokumente konštatuje, že peniaze a rodinkárstvo korumpujú americkú politiku. Popisuje aj zločiny spôsobené strelnými zbraňami a nadmerné použitie sily zo strany polície.

 

Agentúra AP pripomenula, že Peking správu o stave ľudských práv v USA zverejňuje každoročne ako odpoveď na pravidelné americké hodnotenie situácie v oblasti ľudských práv v Číne a inde vo svete.

 

Podľa Pekingu nenastal v uplynulom roku v USA žiadny zásadný posun v hospodárskych a sociálnych právach amerických občanov. Washington je podľa Číny zodpovedný za porušovanie ľudských práv v zahraničí, pričom sa odvoláva na civilné obete v Iraku a letecké útoky v Sýrii.

 

Výročnú správu o stave v oblasti ľudských práv vo svete zverejnilo americké ministerstvo zahraničných vecí v stredu. Dokument okrem iného upozorňuje na zásahy čínskych úradov voči občianskej spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies