Správa cintorína zapáli sviečku za tých, ktorí nemôžu prísť na hroby

NETKY.SK • 22 Október 2022, 11:26 • 2 min
Správa cintorína zapáli sviečku za tých, ktorí nemôžu prísť na hroby

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Ľudia zo správy liptovskomikulášskych cintorínov počas dušičiek zapália sviečku za tých, ktorí nemôžu prísť na hroby. Ide o jednu zo služieb, ktoré ponúkajú na Vrbickom cintoríne.

slovakia

left justify in out

Hrob aj vyčistia a umiestnia naň kvety. Urobia to na základe objednávky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. "V prípade, že nemôžu prísť na hroby, postaráme sa o spomienku na ich blízkych. Ponúkame službu údržby hrobového miesta a po komunikácii vieme zabezpečiť všetky konkrétne požiadavky pozostalého od očistenia hrobu, po položenie venčeka či kytice a zapálenie sviečky," priblížila hovorkyňa mesta. Ako dodala, túto službu využívajú prevažne mladí ľudia, ktorí sú odcestovaní, ale nájdu sa aj klienti, ktorí sú chorí a nemôžu prísť osobne. Na každom prevádzkovanom cintoríne sa nachádza informačná tabuľa hrobových miest, ktorá umožní návštevníkom nájsť konkrétne hrobové miesto. Najväčší nápor na liptovskomikulášskych cintorínoch sa očakáva v posledný víkend pred dušičkami, podľa hovorkyne to záleží aj od počasia. Pracovníci kancelárie domu smútku sú v týchto dňoch pripravení na vyrovnávanie účtov za hrobové miesta. "Prosíme ľudí, aby sa u nás zastavili a overili si poplatky, či ich majú zaplatené, aby sa tak vyhli nepríjemnej situácii, teda možnému zrušeniu miesta," uviedla Ivana Danková z Verejnoprospešných služieb mesta (VPS) Liptovský Mikuláš. Neplatičom zasiela správa cintorína aj písomnú výzvu k úhrade, po opakovanej výzve označuje tabuľkou hrobové miesto ako zrušené. Ak neplatiči nezareagujú, pracovníci VPS odstránia celé hrobové príslušenstvo a ponúknu miesto inému nájomcovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies