Správa ciest upozorňuje vodičov: Pozor na hmlu a tvorbu poľadovice!

NETKY.SK • 2 Január 2015, 18:20 • 2 min
Správa ciest upozorňuje vodičov: Pozor na hmlu a tvorbu poľadovice!

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) upozorňuje vodičov na hmlu s viditeľnosťou do 50 metrov v okolí Krupiny, Rimavskej Soboty, Hronského Beňadika, Tornale a do 100 metrov v okolí Veľkého Krtíša, Čeboviec, Slovenských Kľačian a obce Záborské.

slovakia

left justify in out

Na svojom webe www.zjazdnost.sk ďalej vystríha pred tvorbou poľadovice na mokrých alebo vlhkých cestách, na ktorých sa pre nízke teploty môže tvoriť poľadovica. Tá sa podľa SSC momentálne tvorí v okrese Poprad, Kežmarok a Levoča.
     

Na vytváranie námrazy si musia dať vodiči pozor aj na cestách I/18 Kolárovice - Bytča, I/50 Nová Lehota - Šášovské Podhradie, I/51 Tepličky - Banská Belá, I/54 Moravské Lieskové - Nové Mesto nad Váhom, I/61 Plevník, Drienové - Bytča, I/65 Žarnovica - Ladomerská Vieska, I/68 Ličartovce - Ploské, II/581 Dubník - Nové Mesto nad Váhom, II/541 Kotešová - Semeteš, II/574 Ilava - Homôľka, ale i na cestách tretej triedy v obvode Ilava a Bytča.
     

Úsek cesty I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a horský priechod Šútovce je podľa SSC uzavretý pre vozidlá dlhšie ako desať metrov a horský priechod Zbojská pre dopravu nad 3,5 tony. Ostatné horské priechody sú zjazdné, vodiči si však musia dať pozor na poľadovicu na horskom priechode Kremnické Bane.
     

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných ciest, ciest prvej, druhej a tretej triedy sú na území Slovenska zjazdné. Na severe stredného a východného Slovenska sú vozovky miestami pokryté kašovitým snehom do troch centimetrov, na ostatnom území sú cesty prevažne vlhké až mokré.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona