Správa BKA poskytla smutný obraz o prisťahovalectve, evidujú desaťtisíce trestných činov

NETKY.SK • 13 Február 2017, 20:15 • 2 min
Správa BKA poskytla smutný obraz o prisťahovalectve, evidujú desaťtisíce trestných činov

BERLÍN - V období január-september 2016 registrovali v nemeckých ubytovniach pre utečencov 39.400 trestných činov v štádiu pokusu alebo naplnenia. Informáciu priniesli internetové vydanie nemeckých periodík Bild a Welt s odvolaním sa na dôverný materiál Spolkového kriminálneho úradu (BKA) "Kriminalita v kontexte prisťahovalectva, Správa o situácii 3/2016.

slovakia

left justify in out

Pod pojmom prisťahovalci vnímajú úradníci žiadateľov o azyl, osoby oprávnené na azyl, trpené osoby, odmietnutých žiadateľov o azyl, ako aj utečencov, ktorí sa do krajiny dostali na základe platných dohôd.

 

Z 32-stránkovej správy vyplýva, že v spomínanom období zaznamenali 17.200 prípadov ublíženia na zdraví, 6500 krádeží, 2400 prípadov drogovej trestnej činnosti, 510 sexuálne motivovaných trestných činov (vrátane pokusov) a 139 prípadov hrdelných zločinov (vrátane pokusov).

 

Od prvého do tretieho štvrťroka 2016 zaregistrovali v BKA pokles počtu trestných činov o osem percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies