Spracovatelia dreva žiadajú Lesy SR o urýchlené stretnutie v novom roku

NETKY.SK • 27 December 2016, 17:18 • 2 min
Spracovatelia dreva žiadajú Lesy SR o urýchlené stretnutie v novom roku

ZVOLEN – Vedenie Zväzu spracovateľov dreva SR (ZSD SR), ktorý sa usiluje o nastolenie transparentných a korektných vzťahov so svojím strategickým partnerom, Lesy SR, š. p., sa pred Vianocami obrátilo listom na predsedu Dozornej rady Lesy SR a požiadalo ho o urýchlené pracovné rokovanie po novom roku. TASR o tom dnes informoval Peter Zemaník, generálny sekretár ZSD SR.

slovakia

left justify in out

"Po niekoľkých konštruktívnych rokovaniach aj na pôde zriaďovateľa Lesov SR, ktorým je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako aj na pôde Generálneho riaditeľstva (GR) Lesy SR, sme dospeli k záveru, že osvojenie a presadzovanie troch princípov, ktoré považujeme za kľúčové v nastolení poriadku na trhu s drevom, sa po konštituovaní novej vlády po parlamentných voľbách 2016 uberajú správnym smerom," konštatoval Zemaník.

 

Uvedenými princípmi sú transparentný trh s drevom, rovnocenný prístup k drevnej surovine na základe ratingu a strednodobé a dlhodobé zmluvy pre spracovateľov dreva.

 

Podľa Zemaníka však zdĺhavé kreovanie definitívneho vedenia GR Lesy SR, ako i odďaľovanie sľubovaných krokov postupnej realizácie princípov na neurčito zo strany vedenia štátnych lesov, ukrajujú z optimistického nastavenia drevospracujúcich subjektov voči strategickému partnerovi.

 

"Nedávne rokovanie s obchodným riaditeľom Lesov SR, ako aj informácie spracovateľských spoločností z prostredia lesnícko-drevárskeho komplexu ukazujú, že Lesy SR upustili od týchto princípov a obchodné vzťahy opäť nadobúdajú vzťah ad hoc, bez transparentnej koncepcie a obchodnej politiky," dodal Zemaník.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies