SPP neustále dôkladne sleduje krátenie dodávok plynu z východu

NETKY.SK • 26 November 2014, 13:05 • 2 min
SPP neustále dôkladne sleduje krátenie dodávok plynu z východu

BRATISLAVA - Spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a. s., neustále dôkladne sleduje krátenie dodávok zemného plynu z východu. Uviedol to dnes pre TASR hovorca SPP Michal Holeš.

slovakia

left justify in out

"Neustále platia prijaté opatrenia, vďaka ktorým sa dokážeme postarať o všetkých našich zákazníkov aj v mimoriadnej situácii. Vďaka týmto opatreniam SPP dnes poskytuje najvyššiu mieru bezpečnosti dodávok," ubezpečil.

 

"Naplnili sme podzemné zásobníky, urobili sme mimoriadne nákupy na spotovom trhu a tiež sme podpísali kontrakt so spoločnosťou E.ON o dodávkach zemného plynu, aby sme čo najviac zlepšili našu pozíciu," zdôraznil. 

 

SPP podľa jeho slov tak z nezávislých zdrojov v prípade mimoriadnej situácie dokáže zabezpečiť viac ako 30 % štandardnej dennej spotreby plynu všetkých svojich zákazníkov, domácností aj firiem, a tým výrazne znížiť závislosť od dodávok z východu ako jediného zdroja zemného plynu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies