SPP dnes opäť registruje pokles objemu dodávok plynu približne o 10 %

NETKY.SK • 12 September 2014, 12:04 • 2 min
SPP dnes opäť registruje pokles objemu dodávok plynu približne o 10 %

BRATISLAVA - Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a. s., dnes opäť registruje mierne znížené dodávky zemného plynu približne o 10 %. Informoval o tom hovorca SPP Peter Bednár.

slovakia

left justify in out

"Naša spoločnosť aj naďalej garantuje plynulé a kontinuálne dodávky plynu pre všetkých našich zákazníkov bez obmedzenia a zároveň pokračujeme v napĺňaní podzemných zásobníkov," zdôraznil.

 

"Prietoky na všetkých vstupno-výstupných bodoch, vrátane reverzných tokov, momentálne zodpovedajú vopred dohodnutým objemom. Eustream bude pokračovať v preprave plynu všetkými smermi v súlade s kontraktmi, kým na to budú vhodné technické podmienky," doplnil hovorca spoločnosti Eustream Vahram Chuguryan.

 

Slovenský plynárenský priemysel, a. s., nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku, poskytuje dodávky energií a s nimi spojené služby v SR aj na medzinárodných trhoch.

 

Eustream je prevádzkovateľom prepravnej siete zemného plynu v SR. Jeho hlavným poslaním je preprava zemného plynu na Slovensko a cez jeho územie na európske trhy. Vlastní a prevádzkuje vysokotlakový prepravný systém, ktorý pozostáva zo štyroch až piatich paralelných potrubí s celkovou dĺžkou viac ako 2255 kilometrov a štyroch kompresorových staníc s celkovým inštalovaným výkonom vyše 600 MW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona