Spoznali sme nového šampióna World Boxing Super Series

NETKY.SK • 7 November 2019, 15:27 • 2 min
Spoznali sme nového šampióna World Boxing Super Series

SAITAMA - Japonský profesionálny boxer Naoja Inoue sa stal víťazom prestížneho turnaja World Boxing Super Series. V dnešnom finále zdolal na domácej pôde v Japonsku Nonita Donaireho z Filipín a okrem iného sa mu podarilo obhájiť aj opasok IBF.

slovakia

left justify in out

Inoue je vo svete boxu obávaná šelma. Jeho štatistika hovorí za všetko, keď na štvrťfinálový a semifinálový zápas potreboval len 5 a pol minúty.  Finálový zápas navyše rozhodol jednomyseľný verdikt rozhodcov (116:111, 117:109, 114:113). Popri obhajobe opasku IBF získal titul WBA a Trofej Muhammada Aliho pre víťaza turnaja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

『井上尚弥』応援席 〜チケット詳細〜 SRS-100,000円(SRSのみ抽選) RS-50,000円 指定A-30,000円 指定B-20,000円 指定C-10,000円 なくなり次第、終了となります。 抽選予約受付は下記のアドレスへ ①チケットの種類 ②枚数 ③お名前 ④郵便番号 ⑤ご住所 ⑥連絡先 を明記の上、ご連絡下さい。 team.inoue.boxing@icloud.com ※受付が混み合いますと返信にお時間がかかる事がございます。順番に受付をしておりますので、 ご了承下さいますよう、お願いします。 ※SNSへのダイレクトメッセージは対応しかねますので、必ず上記のメールアドレスへお申込み下さい。

Príspevok, ktorý zdieľa 井上尚弥 𝐍𝐚𝐨𝐲𝐚 𝐈𝐧𝐨𝐮𝐞 (@naoyainoue_410),

 

Lenže o desať rokov starší Donaire predviedol jeden z najpamätnejších výkonov kariéry, v ktorej nazbieral tituly v štyroch váhach. Už v druhom kole otvoril ľavým hákom tržnú ranu nad pravým okom favorita a po tom, ako "prežil" záver piateho kola, prišli jeho okamihy.  Dominoval predovšetkým v ôsmom kole, keď dostal Japonca do veľkých problémov.

 

img

 

Aj mladší šampión však ukázal odhodlanie a opäť prebral súboj na svoju stranu. Záverečné tri majstrovské kolá ovládol, v predposlednom sa po údere do tela Filipínec pozviechal v poslednej chvíli desaťsekundového počítania.

 

 

 

Komentátori hovorili, že práve prebehlo najlešie kolo počas boxerského zápasu v roku. Donaire sa vďaka svojej odolnosti stal len tretím z devätnástich súperov, ktorého Inoue (19-0, 16 KO) nezdolal pred časovým limitom. Filipínec utrpel šiestu prehru (40-6, 26 KO), no prispel ku kandidátovi na zápas roka.

 

Finále World Boxing Super Series v Saitame:

Naoja Inoue (Jap.) - Nonito Donaire (Fil.) 116:111, 117:109, 114:113 (12 kôl), Inoue obhájil titul IBF a získal titul WBA

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies