Spoznajte najhorších hráčov v histórii FC Liverpool

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 12:24 • 2 min
Spoznajte najhorších hráčov v histórii FC Liverpool

LIVERPOOL - Najhorším hráčom v histórii anglického futbalového klubu FC Liverpool bol útočník Sean Dundee. Pôvodom Juhoafričan žijúci v Nemecku si tento prívlastok vyslúžil podľa analýzy na futbalovom portále fourfourtwo.com.

slovakia

left justify in out

"Krokodíl Dundee", ako ho prezývali, zažiaril v 90. rokoch minulého storočia ako mimoriadne produktívny kanonier v SC Karlsruhe. Všimli si ho zástupcovia anglického FC Liverpool a v roku 1998 ho za 2 milióny eur kúpili na Anfield. "V nemeckej bundeslige nadšene strieľal góly, ale v Anglicku bol taký pomalý, akoby mu v tele koloval hustý sirup. Za ´The Reds´ nastúpil iba päťkrát ako náhradník," píše spomenutý zdroj.

A ako vníma Dundee svoju liverpoolsku anabázu? "Keď môj tím SC Karlsruhe v roku 1998 zostúpil do II. bundesligy, prestúpil som do Liverpoolu. Prišiel však nový tréner Gérard Houllier, ktorý ma tam nechcel. Neskôr som šiel do Stuttgartu a v drese VfB som sa znova rozstrieľal. Bohužiaľ, počas hráčskych čias som bol veľakrát zranený. Nikdy nič vážne, ale neustále som bol na štyri týždne mimo - to bol jed pre moju kariéru," povedal 44-ročný rodák z Durbanu pre Kicker.

 

Dundee mal pri výbere najhoršieho hráča LFC silnú konkurenciu najmä v dvojici El Hadji Diouf a Christian Poulsen. "Senegalčan Diouf bol najmenej plodným útočníkom v dejinách klubu. Pre svoju záľubu pľuvať na ľudí bol ešte nesympatickejší ako výťah plný fanúšikov Manchestru United. Dán Poulsen bol pre zmenu taký ´chodec´, že stredom ihriska by skôr prešla stará pani," uvádza sa na webe fourfourtwo.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies