Spoveď anorektičky: Nezjedené jedlo si schovávala aj do uší, kosti jej prerezali kožu!

NETKY.SK • 3 Október 2017, 17:10 • 2 min
Spoveď anorektičky: Nezjedené jedlo si schovávala aj do uší, kosti jej prerezali kožu!

Julia Janssen bojuje s anorexiou. Na vrchole svojej štíhlosti mala len 35 kg. Lekári, ktorí ju prijali v nemocnici na hranici života a smrti povedali, že to bol asi najhorší prípad, aký kedy videli.

slovakia

left justify in out

Julia prosto chcela byť štíhla, myslela si, že ak nebude kosť a kože, ľudia ju nebudú rešpektovať. Choroba u nej prepukla keď dovŕšila 13 rokov, vážnu diagnózu jej určili až v 16.

 

Dievča sa vyhýbalo jedlu ako to len bolo možné. Skrývala ho kade tade, aby rodičov a iných ľudí oklamala, že ho zjedla. Kusy potravy si schovávala dokonca aj do uší a maslo zase vtierala do vlasov. Neskôr sa jedla bála aj dotknúť rukou, aby náhodou nepribrala „absorbovaním jedla cez kožu.“ Bola na tom veľmi zle.

 

Na hlave sa jej pre nedostatok živým vytvorili plešiny, na tele mala krvavé rany, pretože jej tenulinká koža sa rozrezávala na hranách jej vlastných kostí. Celé dni bola unavená a krvný tlak mala tak nízky, že niekoľkokrát za deň omdlela. Stratila kontrolu nad svojim mechúrom a pomočovala sa. Obyčajné aktivity ako napr. sprchovanie ju neskutočne vyčerpávali. Anorexia ju takmer odviedla na druhý svet.

 

Po tom ako ušla hrobárovi z lopaty, sa začala liečiť. Pribrala 9 kg, no stále z toho nie je vonku a každý deň je tvrdý boj. "Niekedy, keď sa pozerám do zrkadla, skutočne bojujem s tým, že to, čo sa deje v mojej mysli, nezodpovedá tomu, čo vidím v zrkadle,“ priznala.

 

"Anorexia mi dala falošný pocit kontroly a bola spôsobom, ako sa vyhnúť všetkým ťažkostiam, ktoré prišli s pubertou,“ dodala. 

 

img

Foto: Facebook



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies