Spotrebné úvery Slováci najčastejšie investujú do bývania či kúpy auta

NETKY.SK • 21 September 2013, 08:27 • 2 min
Spotrebné úvery Slováci najčastejšie investujú do bývania či kúpy auta

BRATISLAVA - Peniaze získané prostredníctvom spotrebného úveru ľudia najčastejšie používajú na rekonštrukciu príbytku, zariadenie do domácnosti, kúpu auta, na dofinancovanie hypotéky či splatenie existujúcich úverov.

slovakia

left justify in out

Klienti však vo veľkom využívajú aj možnosť požiadať o bezúčelový úver. Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre ČSOB uskutočnila agentúra TNS Slovakia.

O úver častejšie žiadajú muži (60 %), pričom ich priemerný vek je 39 rokov. Priemerná výška spotrebného úveru sa každoročne zvyšuje. Kým v roku 2010 sa jeho hodnota pohybovala na úrovni 3700 eur, za prvých šesť mesiacov tohto roku je to 4800 eur, pričom priemerná výška splátky je 116 eur. Najvyššiu sumu si berú obyvatelia bratislavského regiónu (5470 eur), najmenej v Žiline a okolí (4292 eur). "Spotrebiteľské úvery sa spolu s úvermi na bývanie dostávajú do centra pozornosti bánk, keďže objem úverov pre podniky má tendenciu klesať. Spotrebáky rastú dvojciferným tempom druhý rok po sebe, za prvý polrok 2013 bolo priemerné tempo ich medziročného prírastku 13 %," vyčíslil analytik ČSOB Marek Gábriš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies