Spotrebiteľská dôvera v USA klesla takmer na 2,5-ročné minimum

NETKY.SK • 31 August 2011, 13:33 • 2 min
Spotrebiteľská dôvera v USA klesla takmer na 2,5-ročné minimum

Spotrebiteľská dôvera v USA klesla takmer na 2,5-ročné minimum

slovakia

left justify in out

img

Spotrebiteľská dôvera v USA klesla v auguste takmer o 15 bodov na najnižšiu úroveň bezmála za 2,5 roka. Dôvodom sú obavy z vývoja ekonomiky, ktoré viedli k najväčším otrasom na akciových trhoch od nástupu finančnej krízy v roku 2008.
      "Spotrebiteľská dôvera sa v auguste prudko zhoršila, nakoľko väčšina spotrebiteľov je do veľkej miery pesimistická, čo sa týka vývoja ekonomiky v najbližšom období," povedala Lynn Francová z výskumnej spoločnosti Conference Board, ktorá robí výskum spotrebiteľskej dôvery.
      Index spotrebiteľskej dôvery Conference Board klesol v auguste na 44,5 bodu z nadol revidovanej hodnoty 59,2 bodu v júli. Augustová hodnota je najnižšou od apríla 2009, keď index dosiahol 40,8 bodu. Je to navyše podstatne nižšia hodnota, než očakávali analytici, ktorí predpokladali 53,3 bodu.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona