Spotrebiteľská dôvera v Nemecku mierne rastie

NETKY.SK • 26 Jún 2012, 11:02 • 2 min
Spotrebiteľská dôvera v Nemecku mierne rastie

Spotrebiteľská dôvera v Nemecku mierne rastie - Svet Spotrebiteľská dôvera v Nemecku by mala v júli zaznamenať mierny rast, keďže sa očakáva, že vyššie príjmy čiastočne vykompenzujú finančnú krízu v eurozóne. Uviedol to dnes nemecký inštitút pre prieskum

slovakia

left justify in out

img

Spotrebiteľská dôvera v Nemecku by mala v júli zaznamenať mierny rast, keďže sa očakáva, že vyššie príjmy čiastočne vykompenzujú finančnú krízu v eurozóne. Uviedol to dnes nemecký inštitút pre prieskum trhu GfK.
      Index spotrebiteľskej dôvery GfK, ktorý ukazuje, ako sa bude spotrebiteľská dôvera vyvíjať v najbližšom mesiaci, dosiahol na mesiac júl hodnotu 5,8 bodu, keď na jún zaznamenal 5,7 bodu. 
      Napriek tomu GfK dodáva, že stále viac Nemcov sa obáva o ďalší vývoj v krajine. "Je evidentné, že v Nemecku sa zvyšujú obavy zo zostupného trendu nemeckej ekonomiky," uviedol v najnovšej mesačnej správe o spotrebiteľskej dôvere GfK, ktorý v prieskume vychádza z informácií od 2000 domácností.
      Výsledky čiastkových indexov tak boli rôzne. Index ekonomických očakávaní nemeckých spotrebiteľov v júni klesol až o 16,6 bodu iba na tri body, čo je najnižšia hodnota od decembra 2011. Naopak, čiastkový index, ktorý hodnotí očakávania v oblasti príjmov, zaznamenal rast, najmä v dôsledku klesajúcej nezamestnanosti a výsledkov nedávnych rokovaní odborov so zamestnávateľmi. Index vzrástol o 8,1 bodu na 40,1 bodu.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona