Spotrebiteľov vo Francúzsku pobúril zákaz McDonald's darovať jedlo bezdomovcom

NETKY.SK • 12 August 2015, 16:31 • 2 min
Spotrebiteľov vo Francúzsku pobúril zákaz McDonald's darovať jedlo bezdomovcom

BRUSEL - Francúzska sieť rýchleho občerstvenia McDonald's sa prostredníctvom oznamu na Twitteri ospravedlnila za vydanie internej smernice pre zamestnancov v jednej z prevádzok na Azúrovom pobreží, podľa ktorej mali zakázané dávať jedlo bezdomovcom.

slovakia

left justify in out

Prípad odhalilo združenie na ochranu spotrebiteľov - "60 miliónov spotrebiteľov", ktoré zverejnilo internú smernicu reštaurácie McDonald's v Hyeres na juhu krajiny. Interný dokument zamestnancov informoval, že je "prísne zakázané dávať jedlo tulákom", vrátane stravy, ktorú zamestnanci prevádzky dostávajú zadarmo.

V dokumente vyvesenom v prevádzke v Hyeres, ako pripomenula organizácia na ochranu spotrebiteľov, sa jasne špecifikovalo, že strava poskytovaná zamestnancom znamená bonus v naturáliách, z ktorého môže mať prospech iba samotný zamestnanec a v dokumente bol aj dodatok, že "McDonald's nemá za úlohu nasýtiť všetkých hladujúcich na tomto území".

 

Interný dokument sa končil explicitnou hrozbou rozviazania pracovného pomeru s tými pracovníkmi, ktorí porušia stanovené pravidlo.

 

Francúzska vetva celosvetovej potravinárskej siete ospravedlnila svoje konanie s odvolaním sa na "vážny incident" s dvoma bezdomovcami, ku ktorému došlo 25. júla pred prevádzkou McDonald's v Hyeres. Snahou vedenia tejto prevádzky údajne bolo vyvarovať sa podobných incidentov a zaistiť bezpečnosť pre svojich zákazníkov.

 

Francúzska sieť McDonald's v dnes zverejnenej správe uviedla, že sa ospravedlňuje všetkým tým, ktorých oznam šokoval a pripomenula, že jej personál si kladie za cieľ slúžiť všetkým zákazníkom bez rozdielu. Ako však upozornila organizácia "60 miliónov spotrebiteľov" ospravedlnenie neobsahuje objasnenie, či zamestnanci tejto siete majú dovolené podeliť sa o svoje hamburgery zadarmo s tými, ktorí si nemajú za čo kúpiť jedlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona