Spotrebitelia budú nakupovať slovenské džemy s nižším obsahom cukru

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 16:22 • 2 min
Spotrebitelia budú nakupovať slovenské džemy s nižším obsahom cukru

BRATISLAVA - Spotrebitelia budú v obchodoch nakupovať slovenské džemy a extradžemy s nižším obsahom cukru.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

 

"Slovenskí výrobcovia džemov by mali od 1. júna 2016 vyrábať džemy a extradžemy s nižším obsahom cukru. Súčasná legislatíva hovorí, že tieto naše výrobky predávané v obchodnej sieti musia obsahovať minimálne 60 gramov cukru na 100 g výrobku. Po novom by nemali byť také sladké. Podiel cukru sa má znížiť na 52 gramov," spresnila.

 

Zmenu podľa nej navrhli priamo konzervári z Rimavskej Soboty združení v Slovenskom konzervárenskom zväze, ktorý je členom SPPK. Reagovali tak na požiadavku od spotrebiteľov, ktorí si v časoch, keď v spoločnosti prevláda trend zdravej výživy, chcú kupovať výrobky s nižším obsahom cukru a vyšším podielom ovocia. Z pohľadu krajín EÚ nejde pritom o nič výnimočné. Menej sladké džemy s obsahom 52 g cukru na 100 g výrobku vyrábajú bežne v krajinách EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona