Spotreba mäsa dramatický klesá, je alarmujúco nízka

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:32 • 2 min
Spotreba mäsa dramatický klesá, je alarmujúco nízka

BRATISLAVA - Jeme alarmujúco málo mäsa, zdôraznil v titulku autor článku v denníku Pravda na prvej a ôsmej strane. Spotreba mäsa, nutného pre výživu organizmu, dramaticky klesla.

slovakia

left justify in out

Môžu za to potravinové škandály, ale aj životné pomery niektorých ľudí. Naposledy zarezonovala správa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) o tom, že konzumácia červených druhov mäsa môže byť príčinou vzniku onkologických ochorení.

 

Bez ohľadu na alarmujúce informácie WHO však obyvateľstvo Slovenska trvale znižuje spotrebu mäsa. V roku 2014 po prvý raz klesla pod 50 kilogramov, keď sa v prepočte na jedného obyvateľa skonzumovalo priemerne len 47 kilogramov mäsa. Je o celých desať kilogramov menej, ako je ročná spotreba odporúčaná odborníkmi na výživu.

 

Signalizuje to trvalé zmeny vo výžive ľudí, veď v porovnaní s rokom 1990 klesla spotreba mäsa o viac ako 30 kilogramov. Niektoré rodiny majú mäso len raz do týždňa, ale odborníčka na výživu Alžbeta Béderová odporúča konzumovať mäso tri razy, pričom raz do týždňa by na stole nemalo chýbať mäso z ryby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona