Spot o Košiciach získal 1. cenu na Tourfilme v Karlových Varoch

NETKY.SK • 8 Október 2013, 07:44 • 2 min
Spot o Košiciach získal 1. cenu na Tourfilme v Karlových Varoch

KOŠICE - Prvý profesionálny destinačný spot Košíc získal na medzinárodnom festivale Tourfilm v Karlových Varoch 1. miesto v kategórii filmov do troch minút.

slovakia

left justify in out

Nominovaných v kategórii bolo celkovo 113 destinačných spotov z celého sveta. TASR o tom informovala Zuzana Fabianová z organizácie Košice - Turizmus.

Spot Visit Košice vytvorili Košičania Ján Varchola a Peter Uhrin zo spoločnosti OneClick pre organizáciu Košice - Turizmus. Odovzdávanie cien prebehlo v piatok (4.10.) v Grandhoteli Pupp. 

 

Festival Tourfilm je najstarším filmovým festivalom turistických filmov na svete. Na 46. ročníku sa zúčastnilo 132 krajín so 747 filmami a multimédiami. Hlavnou hviezdou festivalu bola Céline Cousteau, vnučka slávneho oceánografa Jacquesa Yvese Cousteaua, ktorý bol spoluvynálezcom aqualungu, velil výskumnej lodi RV Calypso a v roku 1952 natočil prvý podmorský farebný film. Jeho filmy Svet ticha a Svet bez slnka získali Oscarov za najlepší celovečerný dokumentárny film.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona